PROMOCIJA VAКCINACIJE PROTIV КOVID-19 U KRUŠEVCU

U četvrtak, 2. februara 2023., Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Kruševca u saradnji sa Udruženjem zdravstvenih radnika Rasinskog okruga i Domom zdravlja Kruševac organizuje akciju promocije vakcinacije protiv kovid-19.

U Sali Doma sindikata, sa početkom u 16 h biće održana edukativna predavanja o šećernoj bolesti i vakcinaciji protiv kovid-19, a zatim i vakcinacija.

Skup će pozdraviti  predsednica Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Kruševca  i predsednica Udruženja zdravstvenih radnika Rasinskog okruga, edukativno predavanje će održati dr Darinka Punoševac, specijalista opšte medicine, rukovodilac programa vakcinacije DZ Kruševac. Meštani opštine Kruševac će moći da se informišu i odmah vakcinišu protiv kovid-19.

Budući da je epidemija kovid-19 u toku, veoma je važno da se vakcinišemo i zaštitimo od težih oblika ove bolesti.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu i vakcinišu se, posebno starije i građane koji boluju od dijabetesa i drugih hroničnih bolesti!

Akcija  promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Kruševcu se organizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Asocijacija „Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije,  pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.