PROFESORI I POLAZNICI VISOKIH STUDIJA BEZBEDNOSTI I ODBRANE POSETILI KRUŠEVAC

U Kruševcu borave profesori i polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ Univerziteta odbrane. U Mozaik sali danas su gradonačelnik Ivan Manojlović i predsednica Skupštine dr Dragana Barišić priredili prijem. Među polaznicima su i službenici, kao i pripadnici oružanih snaga iz regiona – Republike Srpske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

U pozdravnom obraćanju, Gradonačelnik je istakao važnost stručnog usavršavanja i obrazovanja za sve bezbednosne strukture, koje u konkretnom slučaju imaju i regionalni značaj.

„Ovom prilikom bih posebno istakao izuzetnu saradnju sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u realizaciji svih zadataka koji doprinose jačanju odbrambenih kapaciteta. Takođe i u zajedničkoj pripremi za planove odbrane, pomoć stanovništvu u redovnom i vanrednom stanju, aktivnom učešću u vežbama, saradnju u trećoj misiji Vojske Srbije… Posebno dragocena bila nam je pomoć u vreme pandemije i pružanju pomoći gradu u prevazilaženju elementarnih i drugih nepogoda poslednjih godina.“

Pripadnici Vojske Srbije uzimaju aktivno učešće u svim važnim gradskim manifestacijama, posebno u okviru programa povodom Vidovdana – Dana grada i 14.oktobra – Dana oslobođenja grada. Grad uzvratno pruža pomoć oko organizacije Dana Vojske Srbije i svih važnih manifestacija značajnih za pripadnike vojske. Profesori i polaznici Škole „Vojvoda Radomir Putnik“ usaglasili su se sa predstavnicima Grada u stavu, da se samo zajedničkim snagama može postići uspešna realizacija svih postavljenih zadataka u izgradnji i unapređenju odbrambenog sistema zemlje. Nakon prijema, gosti su obišli Narodni muzej i Arheološki park.