PRIVREDNICI RASINSKOG OKRUGA U INDONEZIJI

Privrednici Rasinskog okuga  u poseti su  34. Trgovinskom sajmu u Indoneziji koji se  do 20. oktobra održava u glavnom gradu Džakarti. Cilj posete  је sagledavanje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Indonezije s obzirom na prijateljske odnose koje gaje dve zemlje.

 

Privrednu delegaciju  Rasinskog okuga čine predsednica Parlamenta privrednika Rasinskog okuga i generalni direktor PPT Namenska Trstenik Anđelka Atanasković, Trajal Korporacija i firma „For M“ Krusevac. Privredna komora Kruševca održala je prezentaciju privrednih potencijala Rasinskog okruga na Biznis Forumu Srbija – Indonezija, održano je vise odvojenih sastanaka sa predstavnicima indonežanskih kompanija, a privrednike Rasinskog okruga primio je ambasador Srbije u Džakarti  Slobodan Marinkovic.

 

Inače, poseta ovom sajmu realizuje se uz podršku Ambasade Indonezije u Beogradu, odnosno njegove ekselencije Mohameda Čandre, a bivši ambasador ove azijske države u Srbiji  Samuel Samson organizovao je prijem za privrednike iz Srbije gde se razgovaralo o potencijalima i mogućnostima saradnje. Očekuje se da ove godine Trgovinski sajam u Indoneziji poseti preko 35 hiljada kupaca iz celog sveta.

 

Tekst i slika preuzeti sa rtk.rs