PRIPREME POČELE UZ NOVOG ŠEFA STRUČNOG ŠTABA

Napredak je sa prvim danima 2022. godine dobio novog trenera. Ivan Stefanović, šef struke Mladosti iz Lučana vratio se u Kruševac gde je radio godinama unazad kao asistent a dva puta kao privremeni trener.

Pripreme u Fudbalskom klubu Napredak zvanično su počele juče, na prvoj prozivci je bilo 28 igrača i među njima novi šef stručnog štaba Ivan Stefanović. Doskorašnji trener Mladosti iz Lučana, dete Napretka, vratio se u Kruševac.

Napredak u Srbiji pripreme ima do 21.januara, od 22. januara do 05. februara se igrači i stručni štab sele u tursku, u Antaliju, gde ih očekuju 4 pripremne utakmice. Pre toga ih očekuju i dve prijateljske utakmice sa Radničkim iz Kragujevca i Timokom iz Zaječara.

Stefanović je i ranije sarađivao je i sa Milanom Đuričićem, iskusnim stručnjakom, koji je zbog zdravstvenih problema preuzeo ulogu savetnika. U saradnji sa Đuričićem se traže i pojačanja za narednu polusezonu.

O imenima pojačanja se ne priča, uvek je to nezahvalno dok se posao ne završi, ali poznato je koje su pozicije deficitarne…”Tražimo još jednog golmana, posle povrede Marinkovića neophodan nam je i štoper. Mladi Đeković, koji je jesenas bio na pozajmici u Paraćanu je dosta napredovao i svakako ćemo ga proveriti tokom priprema. Potrebni su nam i bočni igrači, možda i jedan klasični napadač, jer Kunić je jesenas imao problema, prvo sa povredom, potom i koronavirusom. Možda i desni bek, ukoliko ostanemo bez jednog. U početku ćemo igrati na teškim terenima, jer prvenstvo se nastavlja sredinom februara, što uvećava rizik od povreda, kartoni su uvek potencijalna opasnost i neophodno je da pojačamo konkurenciju. U svakodnevnom smo kontaktu sa igračima koje želimo da angažujemo, a cilj je da kompletiramo ekipu do polaska u Antaliju”, rekao je Stefanović. Prolećni deo prvenstva Super llige Srbije, prema planu, startuje 12. februara.