POVEĆAVA SE BROJ HOSPITALIZOVANIH U BOLNICAMA

Epidemiološka situacija se postepeno pogoršava poslednjih dana. Stručnjaci upozoravaju da je rizik od zaražavanja pojačan u vreme praznika. Primetno je i da je među građanima došlo do opuštanja, a dokaz za to su pojačane aktivnosti komunalne milicije tokom vikenda.

Stručnjaci se slažu da je porast broja zaraženih posledica lepog vremena od pre desetak dana i da nema govora o popuštanju mera, ali i da se razmišlja o eventualnom pooštravanju. U poslednje dve nedelje raste broj pacijenata u kovid bolnicama i bez obzira na rezultate u sprovođenju vakcinacije, ne smemo da se opustimo dok se epidemija ne završi. A vakcinacija se u kruševačkoj Hali sportova sprovodila I tokom vikenda, tačnije revakcinacija, koja se nastavlja I u danima praznika.

U noći subota na nedelju, oko 23.30, kruševačka Komunalna milicija je prekinula proslavu 18. rođendana u selu Jablanica. Skup je bio organizovan u privatnom stambenom objektu, a pripadnicima Komunalne milicije, asistenciju u ovoj akciji dala je kruševačka Policije, po čijoj prijavi je i otkriveno ovo nedozvoljno okupljanje u uslovima vanredne situacije, zbog epidemije koronavirusom. U skladu sa Zakonom za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, prekršajni nalog za jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 5.000 dinara napisan je za 40 osoba.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je izvršilo ukupno 121 nadzor u vezi sa sprovođenjem protivepidemijskih mera na teritoriji grada.