POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA U SRBIJI DO 7. MAJA

U periodu do 7. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Pred praznike koji nam se približavaju, do 1. maja saobraćajna policija sprovešće pojačanu kontrolu  saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekorčenja brzine kretanja.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, biće realizovana akcija ‘Speed Marathon’ tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

U periodu od 2. do 7. maja saobraćajna policije sprovešće još jednu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Pripadnici saobraćajne policije će vršiti kontrolu saobraćaja sa ciljem da se smanji broj saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama za vreme prvomsjskih i vasršnjih praznika. Kontrola će biti usmerena ka  ograničnju brzine kretanja, na vožnju pod uticajem alkohola, psihoaktivnih supstanci, ne korišćanje sigurnosnog pojasa i svih drugih prekršaja koji ugrožavaju bezbednost saobraćaja.