POČELA SANACIJA NEVREMENA KOJE JE POGODILO KRUŠEVAC

Nadležne službe grada Kruševca, počele su radove na sanaciji u mestima koja su pretrpela najviše štete nakon nevremena koje je zadesilo područje Kruševca u ponedeljak popodne.

Odmah po prestanku olujnog vetra, kiše i grada, ekipe JKP “Kruševac”, JKP “Vodovod” i JKP “Gradska toplana” su sa ljudstvom i mehanizacijom krenule u sanaciju štete na najkritičnijim lokacijama. U Mesnoj zajednici Parunovac u toku su radovi na sanaciji od nevremena. Od velike količine padavina u Parunovcu je ugroženo oko 20 domaćinstava.

U Parunovcu je urađen glavni propust prema tamošnjoj reci Kobiljki, urađeni su prilazni vodotokovi. JKP “Kruševac” od ponedeljka popodne je angažovano na raščišćavanju posledica nevremena. Prema izveštaju HMZ u Kruševcu je palo između 20 i 25 litara kiše po metru kvadratnom, pala je i veća količina grada u pojedinim delovima Kruševca. Velika količina padavina dovela je do zagušenja vodopropusta, kanala i šahti.

Olujni vetar je polomio više stabala na teritoriji grada i pričinio štetu na nekoliko automobila. Sav nanet pesak, mulj i granje je tokom noći uklonjeno sa saobraćajnica i svi putni pravci su bili prohodni, a u delovima grada gde je bila veća količina vode na kolovozu, voda se tokom noći povukla.