POČELA IZGRADNJA 110KV KABLOVSKOG VODA /video

Danas su zvanično otpočeli radovi na izgradnji 110 kv kabla, jednog od kapitalnog projekta za Grad Kruševac. U ime investitora, prisustvovala je generalni direktor Elektromreže Srbije Jelena Matejić sa saradnicima, Zoran Stanković – ispred izvođača radova Elektromontaža Kraljevo i Saša Stefanović, koordinator distributivnog područja Kraljevo.

 

Generalni direktor EMS Srbija Jelena Matejić, kao predstavnik investitora, izjavila je da se ovim infrastrukturnim projektom želi dati novi zamajac privrednom razvoju Grada. Investicija je vredna oko 400 miliona dinara, od čega je 35 miliona uloženo u pripremnu fazu, dok je veći deo predviđen za sam projekat, izgradnju kablovskog voda. Direktorka Matejić je rekla da će u Kruševcu biti izgrađen prvi 110 kv prenosivi sistem van područja Beograda.

 

Koordinator distributivnog područja Kraljevo Saša Stefanović podsetio je da se na ovaj projekat čekalo oko 30-ak godina i da se njegovom realizacijom postiže stabilnost snabdevanja električnom energijom i sigurnost napajanja. Dužina trase je 5.580 metara, a rok za završetak – 24. novembar 2019. godine.