PETI ASTRONOMSKI KAMP „EUREKE“ – „JASTREBAC 2022“

Astronomsko udruženje „Eureka“ – Kruševac ove godine organizuje peti po redu astronomski kamp „Jastrebac 2022“. Ove godine učesnike kampa očekuju zanimljiva predavanja o aktuelnim temama iz astronomije, astrofotografije, kosmonautike, ali i vedre večeri na Jastrepcu odakle ćemo posmatrati meteorski roj Perseida i druge vidljive objekte tokom noći. Kamp se realizuje u vili Idila od 13. do 15. avgusta.

Pravo učešća na kampu imaju ljubitelji astronomije uzrasta od 15 do 30 godina za kojih 25 će biti pokriveni svi troškovi učešća (smeštaj+hrana), a mogu se prijaviti i ostali ljubitelji astronomije koji će troškove smeštaja samostalno snositi ukoliko ne dobiju besplatno učešće. Prednost za prijavu zbog pravila finansiranja imaju Kruševljani, a nakon toga mesta se popunjavaju po redosledu pristizanja prijava. Za sve učesnike obezbeđene su i poklon knjige „Mali vodič za buduće astronome amatere“ kao i materijali sa predavanja. Prijave učesnici mogu poslati na e-mail: eurekakutak2@gmail.com i potrebno je navesti sledeće podatke:

Ime i prezime

Godina rođenja

Mesto

Zašto volite astronomiju?

Koja su vaša očekivanja od kampa?

Prijave učesnika počele su 2. jula i traju do 25. jula 2022. godine (u ponoć).

Projekat astronomski kamp Jastrebac 2022 realizuje se u okviru Lokalnog akcijskog plana za mlade grada Kruševca, uz finansijsku podršku Grada Kruševca i podršku Kancelarija za mlade Kruševac, Centra za stručno usavršavanje Kruševac i Turisticke organizacija Grada Krusevca.