PENZIONERKE IGROM PRKOSE GODINAMA /video

Kulturno-umetničko društvo “Dragan Toković”, udruženja penzionera iz Kruševca, u subotu 14. septembra nastupa u Beogradu na smotri folklornih društava veterana, rekreativaca i ljudi trećeg doba.

 

Od najznačajnijih nastupa KUD “Dragan Toković” predsednik društva izdvaja učešće na Republičkoj smotri folklora kulturno umetničkih društava udruženja penzionera Srbije koje je održano u Vrnjačkoj Banji prošle godine, gde su Kruševljani odneli pobedu I zahvaljujući tome bili domaćin ovogodišnje Republičke smotre folklora. Bez lažne skromnosti, ističe Stepanović, kvalitet igrača iz Kruševca se posebno izdvaja. Koreografije se pripremaju pod rukovodstvom koreografa Jovana Vesića. Probe za nastup u Beogradu organizuju se u udruženju penzionera, u pratnji orkestra Dušana Duce Pejčića, koji, osim Pejčića na harmonici, čine još I frulaš Mića Jovanović i za klavijaturama Bata Petrović.

 

Ovogodišnja Beogradska smotra folklornih veterana i rekreativaca održaće se 14. septembra 2019. u Beogradu, a Kruševac će predstavljati članovi KUD “Dragan Toković”, udruženja penzionera iz Kruševca.