OTVARANJE BIOSKOPA SREDINOM OKTOBRA /video

Nakon višedecenijske pauze, kruševačka publika će ponovo biti u prilici da u bioskopu u zgradi Doma sindikata uživa u filmskih ostvarenjima. Sala je spremna, filmovi su očitani, ogranak firme „Haus of cinemania“ u Kruševcu je registrovan i svečano otvaranje se očekuje sredinom ovog meseca.

 

U zgradi Doma sindikata izvršena je rekonstrukcija sale u kojoj će biti prikazivani filmovi u najsavremenijoj 3D i 4D tehnologiji. Konferencijska sala u Domu sindikata zbog izuzetne akustičnosti, protivpožarne zaštite i puta i savremene ventilacije, odličan je prostor za bioskop. Javno preduzeće Poslovni centar koje upravlja i ovom salom u saradnji sa beogradskom firmom „Haus of cinemania“, uspeo je da ovaj prostor uredi i modernizuje u ovu svrhu. Otvaranje bioskopa očekuje se sredinom meseca. Prema najavama iz Poslovnog centra, bioskop u zgradi Doma sindikata biće u funkciji dakle kroz 7 dana.

 

Podsećamo, Kruševac je pedesetih i šezdesetih godina imao čak šest bioskopa. Bioskop Kruševac koji i danas postoji, građen je sedam godina i svečano je otvoren u aprilu 1967.godine. Prvi nemi film prikazan je u Kasini (prostor današnje Komercijalne banke), a prvi tonski u bioskopu Evropa.