ODRŽAN 14. POLJOPRIVREDNI SAJAM U KRUŠEVCU

Poljoprivredni sajam u Kruševcu po aktivnostima, poslovnosti i izlagačkoj ponudi ima karakter najznačajnijeg agrobiznis događaja u regionu. Sajam okuplja najveće proizvođače stočne hrane, sredstva za prihranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivredne mehanizacije, opreme, osiguravajuće kuće, zadruge, opštine u regionu, turističke organizacije, udruženja iz oblasti agrara, institute, škole, ustanove, Regionalnu privrednu komoru Kruševac, Poljoprivredni fakultet i poljoprivredna gazdinstva iz Rasinskog okruga.

14. Poljoprivredni sajam u Kruševcu, na Kvantaškoj pijaci, otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević. U ime Grada Kruševca, kao domaćina sajma, obratio se zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović.

Na Sajmu su učestvovali brojni poljoprivredni proizvođači, stočari i izlagači. Brojne novčane nagrade i pehare poneli su najuspešniji poljoprivrednici za stočna grla, poljoprivredne proizvode, najlepši vrt i tezgu. U okviru sajma izvršen je i izbor najlepšeg slavskog kolača, najukusnijeg srpskog tradicionalnog jela, a ocenjivanjivani su i najuređeniji izlozi iz više seoskih mesnih zajednica.

U okviru 14. Poljoprivrednog sajma održana je i 21.regionalna stočarska izložba. Titulu šampionke u kategoriji krava Poljoprivrednog sajma ponela je Lejla, vlasnika Dejana Miladinovića iz Velikog Šiljegovca. Progašene su i šampionkke u kategoriji junica i prvotelki. Pehare i novčane nagrade poneli si u najuspešniji u proizvodnji ovaca i koza.