ODLUČENO – IZBORI U SRBIJI PRE VIDOVDANA!!

Parlamentarni i lokalni izbori u najvećem broju lokalnih samouprava u Srbiji biće održani 21. juna, rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima. Aleksandar Vučić je u obraćanju nakon sastanka istakao da su razmenili stavove u svemu onome što su radili u prethodnom periodu i razgovarali kako da na najbolji način, poštujuću Ustav i zakone, izađemo na izbore.

 

Ukazao je da će Narodna skupština u sredu ukinuti vanredno stanje. „Postavljalo se pitanje da li da idemo na izbore 14. ili 21. juna, mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka koje su tražile tih dodatnih pet, šest dana za izborne radnje. Tako da će izbori u Republici Srbiji biti održani 21. juna“ poručio je Vučić. Dodao je da je na sastanku razgovarano i o ravnomerenosti u predsetavljanju, ako i predizbornim skupovima i rekao da će se poštovati odluke struke. Sastanku u Palati „Srbija“ prisustvovali su predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković. Na sastanaku su bili i lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, predsednik DSS-a Miloš Jovanović, član Predsedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

 

U Palati „Srbija“ bili su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Prisutni su bili i Marko Đurišić iz organizacije „Srbija 21“, Bojan Kostreš iz LSV-a, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, Milan Stamatović iz „Zdrave Srbije“, predsednik i potpredsednik SVM-a Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta „1 od 5 miliona“. Izbori su bili raspisani 4. marta za 26. april, a prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, kada su se saglasili da se izbori prekidaju i da više ne teku izborne radnje do daljnjeg.

Izvor: rts.rs