“OČISTIMO REKE SRBIJE” – REKA PEPELJUŠA /video

U okviru kampanje “Očistimo reke Srbije“ koju sprovode Blic i VIP mobile, grad Kruševac, nakon Ribarske reke, organizovao je i akciju čišćenja korita reke Pepeljuše. Ovo je druga po redu akcija za nedelju dana koju sprovodi grad Kruševac, a u okviru kampanje koju organizuju Blic i kompanija Vip mobile.

 

Naime, Blic i Vip mobile pokrenuli su ovu akciju sa namerom da se vodotokovima u Srbiji vrati dostojanstven izgled, kao i da se životna sredina učini lepšom i zdravijom.Kampanja ima za cilj organizovanje i podsticanje na konkretne akcije čišćenja, kao i podizanje opšte svesti o ekološkim izazovima sa kojima se naša zemlja suočava Reka Pepeljuša kao i Ribarska reka su potencijalno opasne kada dodje do plavljenja, a to se desava usled veštačke brane koja se formira od otpada koji se nalazi u njoj. Da bi se takve situacije sprečile neophodno je da se svest gradjana promeni te d a isti smeće odlažu na mestima predvidjenim za te namene.

 

U akciji čišćenja učestvovali su Odeljenje za poslove odbrane i vanredne situacije, JKP Kruševac, Komunalna milicija, učenici O.Š. “Sveti Sava”, Čitluk , volonteri Crvenog krsta i meštani. Predhodna akcija je organizovana kod mosta na Ribarskoj reci gde je prikupljena velika količina otpada. Do sada je u okviru kampanje Očistimo Srbiju očišćeno 18 lokacija. Plan je da do kraja godine bude očišćeno ukupno 30.