OBELEŽEN JE DAN OPŠTINE VARVARIN

Polaganjem cveća, Svečanom sednicom, dodelom plaketa i zahvalnica u Varvarinu je obeležen 23. septembar, Dan opštine. Dan opštine Varvarin i 211. godišnjica Varvarinske bitke ove godine obeleženi su drugacije, u odnosu na ranije godine, zbog pandemije covida19.

Uz poštovanje svih preventivnih mera svečana sednica Skupštine opštine održana je u prisustvu odbornika, većnika i direktora Javnih preduzeća i ustanova. Ovo je bila i prilika da se sumiraju rezultati rada lokalnog rukovodstva. Svečanu sednicu Skupštine opštine Varvarin otvorio je predsednik Vojkan Pavić. Pored ministarke privrede Anđelke Atanasković, u čije ime je priznanje opštine Vravarin primio državni sekretar Milan Ljušić, plakete i pohvale dobili su istaknuti pojedinci, poljoprivrednici, odlični učenici, nosioci Vukove diplome, kao i profesori i učenici koji su ostvarili zavidne i prestižne rezultate na Republičkim takmičenjima.

Svečanosti je prethodilo polaganje venaca i pomen stradalim učesnicima Varvarinske bitke u Spomen parku „Sastavci“, kao i polaganje venaca na Spomenik ruskim i srpskim vojnicima.