OBELEŽEN DAN VINA U TRSTENIKU /video

U organizaciji opštine Trstenik, Turističke organizacije ove opštine, Narodnog univerziteta i Udruženja „Sveti Trifun“, danas je svečano obeležen Dan vinogradara, voćara i vinara. Tradicionalno, 15. godinu zaredom, u Trsteniku se, na dan posvećen Svetom Trifunu 14. februara, na dan vina, vinara i voćara, organizuje Sajam vina.

 

Kao i svake godine do sada, na konkurs turističke organizacije opštine Trstenik za najboljeg proizvođača vina javio se veliki broj vinara. Na svečanosti koja je juče održana stručna šestočlana komisija ocenjivala je čak 84 uzorka različitih sorti vina, u tri kategorije: belo, crveno i roze vino. Žiri je vina ocenjivao dva dana ranije, 12. februara. Na prigodnoj svečanosti, uz izložbu vina, kalemova i opreme za proizvodnju, kao i pratećih ručnih radova, proglašeni su oni koji zaslužuju priznanje. Ukupno 27 proizvođača dobilo je zlatne i srebrne plakete i medalje za različite sorte vina.

 

 

Događaj u Trsteniku bio je odlična prilika za jednu od prezentacija koje se organizuju u okviru Projekta “Jačanje međuinstitucionalne saradnje i kadrovskih kapaciteta relevantnih subjekata regionalnog razvoja Rasinskog okruga”, na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati Projekta, ali i omasovljenja istog. U fazi koja je trenutno aktuelna u Projektu “Jačanje međuinstitucionalne saradnje i kadrovskih kapaciteta relevantnih subjekata regionalnog razvoja Rasinskog okruga”, na redu je razrada ideja, s obzirom da je teorijski deo Projekta završen i sada se radi na analizama potreba, podataka i analizi zainteresovanih strana.