„NOVA RELAKSACIJA MERA, ALI NEMA OPUŠTANJA“

Republički krizni štab doneo je odluku da se pojedine ranije donete mere popuste, i se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 01.00 sat posle ponoći, dok se rad trgovinskih objekata produžava do 23 časa.

Krizni štab preporučio deset dana karantina za decu koja se vraćaju iz inostranstva. Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je da je preporuka Kriznog štaba roditeljima čija su deca putovala van zemlje da 10 dana provedu u samoizolaciji. Prema njenim rečima, ukoliko se taj period poklopi sa polaskom u školu, ta deca će nastavu pratiti onlajn.

Krizni štab je odlučio da se makismalna dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima  u otovrenom i zatvorenom prostoru povećava sa 10 na 30 osoba. Kisić Tepavčević je je rekla da su te odluke donete zbog sve povoljnije epidemiološke situacije u zemlji. Upozorila je da je virus i dalje cirkuliše u našoj populaciji i da moramo da nastavimo da se pridržavamo svih preventivnih mera kako bismo sprečili njegovo dalje prenošenje.

Ističe da relaksacija mera koje će uslediti ne treba nikakako da znači da treba da se opustimo.