NE NASEDAJTE NA INTERNET PREVARE

Na društvenim mrežama pojavljuju se lažni profili poznatih prodavnica, nude se nagradne igre, sigurni poslovi u inostranstvu, jeftini turistički aranžmani. Svima je zajedničko to da zvuče suviše dobro da bi bili istiniti.

Savetuje da se nikada ne verujete u prilike koje su isuviše dobre da bi bile istinite jer one obično na kraju ne budu istinite. Najčešće prevare su one u kojima se traži avansno plaćanje.

Ovih dana najstariji sugrađani ponovo su na meti prevaranata: Za 100 evra nudi im se 10 dana u Vrnjačkoj banji i specijalan poklon, ako povedu celu porodicu. Bez provere, ne potpisujte nikakve ugovore.

U poslednjih nekoliko dana Specijalnu bolnicu „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji zovu sugrađani koji su navodno dobili vaučer za odmor u njihovoj ustanovi, kako tvrde, na promociji „Dormeo“ proizvoda. Iz Specijalne bolnice „Merkur“ kažu da niti sarađuju sa pomenutom firmom niti su ikada izdavali takve vaučere. „‘Merkur’ nije zaključio nikakve ugovore niti je bilo kome izdao vaučere koji dele predstavnici koji predstavljaju proizvode firme ‘Dormeo’, a prema našim informacijama, ni firma koja zastupa proizvode ‘Dormeo’ nema nikakve veze sa tim“, kaže Božidar Vučković iz ove specijalne bolnice.

rts.rs