NAZIRE SE REŠENJE ZA STATUS TRUDNICA I PORODILJA

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je vlasnik firme „Hendi“, koja je ugašena 31. maja, „voljan da reši status“ zaposlenih čije su radne knjižice ostale u firmi. Ministar je rekao da je u četvrtak obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme „Hendi tel“ radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja za trudnice i porodilje, čije su radne knjižice ostale u firmi.

 

U ranijoj inspekciji utvrdili smo da je bilo 736 zaposlenih, u četvrtak ih je bilo 291, od kojih 20 porodilja. Vlasnik je voljan da reši njihov radno-pravni status, objavio je na sajtu šta je potrebno da porodilje donesu kako bi se to pitanje rešilo i da uplati ono što im duguje„, rekao je Đorđević za RTS.

 

Prema njegovim rečima, država će da prati razvoj situacije, a inspekcija će izvršiti ponovni nadzor. Ministar kaže da se ovakve situacije ubuduće ne bi dešavale važno je da ljudi koji rade u privatnim firmama jave na vreme kada vide da postoji naznaka da će biti problema, kako bi inspekcija izašla na teren.

 

Izvor: novosti.rs