NAKON KONFERENCIJE USPRS REAGOVALA DIREKTORKA GIMNAZIJE

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je sa današnje konferencije za novinare nadležnu inspekciju Ministartva prosvete da izvrši inspekcijski nadzor u Gimnaziji Kruševac, kako bi, u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, naložila ukrupnjavanje norme nastavniku fizike Vladimiru Obradoviću, koji trenutno radi u tri škole.

Vladimir Obradović je nastavnik fizike koji predaje u kruševačkoj Gimnaziji, O.Š. „Stanislav Binički“ u Jasici i Ekonomskoj školi, čime ostvaruje pun fond časova, odnosno 100%. Kako je, još krajem 2019. godine, iskazan pozitivan stav radne grupe za praćenje angažovanja Školske uprave Kruševac da se svim nastavnicima koji rade u vise škola ukrupni norma, nakon odlaska u penziju profesora fizike Gimnazije Krusevac Dragana Zornića, ukrupnjivanje norme Obradoviću nije izvršeno, iako su stvoreni svi potrebni uslovi. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, ukljucena u čitavu situaciju od 2019. godine. Kako ističe predsednik unije u Kruševcu Dobrivoje Marjanović obraćali su se direktorki kruševačke Gimnazije, načelniku Školske uprave, nadležnim inspekcijama Ministarstva prosvete, koje su, kako kaže Marjanović, utvrdile nepoštovanje zakonske procedure. Ukoliko se ne dođe do rešenja, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavljuje dalje korake koje će preduzeti već u maju.

Na danasnjoj konferenciji za novinare, održanoj na Trgu glumaca, prisustvovao je Vladimir Adžić, član predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji je pružio podršku Vladimiru Obradoviću, ali i kolegama koje se suočavaju sa sličnim problemima u Srbiji. Međutim, iako su predstavnici sindikata više puta istakli, citiram „Svi smo mi Vladimir Obradović“, nije bila primećena podrška kolega iz škole, a objašnjenje je epidemiološka situacija i pridržavanje mera i preporuka.

Na iznete tvrdnje USPRS danas na konferenciji u Kruševcu, reagovala je direktorka Gimnazije u Kruševcu Biljana Dačić. Ona je, u izjavi za televizije Plus i RTK, negirala iznete navode i najavila krivične prijave.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.