MLADI SE NAJVIŠE „TESTIRAJU NA LIČNI ZAHTEV“

Testiranje na lični zahtev počelo je juče, cena PCR testa je 6.000 dinara. Mogu da se testiraju apsolutno svi građani i nije neophodno navesti razlog testiranja. Od 66 ukupno testiranih juče u Beogradu, najviše njih PCR test uradilo je u Institutu „Batut“ – 36, dok su se ostali testirali u Gradskom zavodu za javno zdravlje i domovima zdravlja.

 

Testirani bili u uzrasnoj grupi od 22 do 47 godina, a samo tri lica bila su starija od 65 godina. PCR test važi 72 sata od momenta izdavanja potvrde, a potvrda može da se dobije i elektronskim putem. Cena testa od 6.000 dinara je neprofitabilna i toliko košta sam test, usluga i potrošni materijal, kažu u RFZO. Građani mogu da se testiraju na lični zahtev do 17 časova u domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje. Testiranje za maloletnike i studente uz indeks je besplatno, ukoliko putuju u zemlju gde je za ulazak neophodno da imaju PCR test.

 

Testova ima dovoljno i za testiranje na lični zahtev i za sve indikacije koje je propisao Krizni štab, a za koje je testiranje besplatno.