MINISTAR MILAN KRKOBABIĆ POSETIO JE KRUŠEVAC

Ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić posetio je Kruševac i sa gradonačelnikom Jasminom Palurović razgovarao o ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga.

 

Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović podsetila je Ministra na potencijale Kruševca i Rasinskog okruga, uz napomenu da je dosadašnja saradnja na visokom nivou. Ovo je bila prilika da se Ministar upozna o sredstvima koja će biti izdvojena iz budžeta grada za poljoprivredne proizvođače, a posebno za procese zadrugarstva, ali i o planovima za narednu godinu.

 

Ministar Krkobabić je istakao da je cilj njegovih poseta da se vide svi efekti rada na terenu, jer ministarstvo čini velike napore da pokuša da objedini porodična poljoprivredna gazdinstva, da ih poveže i da napravi zadruge – po mogućstvu specijalizovane. Ministar je podsetio da je kroz projekat “500 zadruga za 500 sela“ do sada formirano 311 zadruga, što je pokazatelj uspeha koji je projekat doživeo.

 

Prilikom današnje posete Kruševcu, ministar Krkobabić je sa pomoćnikom gradonačelnika Kruševca za poljoprivredu, obišao novoosnovanu zadrugu „Euroduo kalem“ u Lazarevcu“ kojoj je dodeljeno 11 miliona dinara bespovratnih sredstava iz prošlogodišnjeg Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije.Na nivou Rasinskog okruga do sada je formirano je 59 zadruga.