METEOS: VREMENSKI PREOKRET OD PONEDELJKA

U noći nedelja na ponedeljak padaće kiša u većini krajeva. U ponedeljak zahlađenje sa kišom, koja prelazi u susnežicu i sneg krajem dana na zapadu i u centralnim krajevima Srbije. Oblačnost će biti promenljiva tokom dana, pa su mogući i kratkotrajni sunčani intervali. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Jutro će biti toplije od večeri zbog zahlađenja tokom dana. Jutarnja temperatura od 5°C do 9°C, maksimalna od 5°C na severu Vojvodine do 12°C na jugu Srbije i u padu popodne. Minimalna temperatura biće na kraju dana od 0°C do 5°C. Uveče i u noći ka utorku je moguća susnežica i prvi sneg i u nižim predelima, ali pre svega na zapadu Srbije i u centralnim krajevima. Temperatura u 22h od 0°C do 5°C.

U ponedeljak u Kruševcu zahlađenje sa kišom. Duvaće umeren severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura oko 6°C, maksimalna do 10°C, a na kraju dana 2°C.

U utorak ujutru će osvanuti prvi sneg u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Na severu suvo i slab mraz ujutru, a tokom dana uz sunčane intervale. Međutim, u ostalim krajevima oblačno sa susnežicom i snegom pre podne, a popodne prestanak padavina. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od -3°C do 1°C, a maksimalna od 1°C na jugu do 6°C na severu Vojvodine gde će biti dosta sunčani sati. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h od -2°C do 3°C.

U sredu ujutru mraz u većini predela, a tokom dana sunčani periodi i manji porast dnevne temperature. U četvrtak toplije uz južni vetar i sunčane intervale, a krajem dana naoblačenje. U petak zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.