METEOS: U SUBOTU VRLO TOPLO, POPODNE MOGUĆI PLJUSKOVI

U subotu osveženje sa lokalnim pljuskovima zahvata Vojvodinu, a zatim se širi ka centralnim krajevima. Na jugu Srbije ostaje sunčano i vruće do kasnih popodnevnih sati, a zatim i tamo sa pljuskovima krajem dana. Moguće su i lokalne nepogode praćene gradom. Vetar ujutru umeren južni i jugoistočni, a popodne na severu Srbije umeren severozapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C u Požegi do 24°C u Beogradu, a maksimalna od 30°C na severozapadu Vojvodine do 39°C na jugu Srbije. Uveče kiša i pljuskovi, osim na severu gde kiša prestaje. Temperatura u 22 sata od 18°C do 24°C.

U subotu u Kruševcu sunčano i vrlo toplo, a kasnije popodne dolazi osveženje sa lokalnim pljuskovima. Vetar slab istočni i južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna do 36°C. Uveče kiša i pljuskovi i temperatura u padu. 

U nedelju i na jugu Srbije niža i prijatnija temperatura uz ređu pojavu kratkotrajne kiše, a na severu suvo i prijatno sa sunčanim intevalima. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na severu Vojvodine do 30°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 16°C do 22°C.

U ponedeljak i utorak sveže i prijatno jutro, a tokom dana sunčano i bez vrućine. Od srede ponovo sve toplije i vruće u drugoj polovini iduće sedmice, kada će temperature ponovo biti iznad 35°C.