METEOS: U SUBOTU NAOBLAČENJE SA KIŠOM, TEMPERATURA OKO 5°C

U subotu prolazno naoblačenje sa kišom se premešta od severa ka jugu Srbije. Na planinama iznad 800 mnv će padati sneg, a u nižim predelima zapadne i južne Srbije je moguća susnežica. Na severu Vojvodine se razvedrava tokom prepodneva, a popodne u većem delu severne Srbije dolazi do razvedravanja. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 4°C, a maksimalna od 3°C u Užicu gde je moguća susnežica do 9°C na severu Vojvodine. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 5°C.

U subotu u Kruševcu naoblačenje sa kišom. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna oko 5°C. Uveče kiša prestaje.

U nedelju suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka. Ujutru će biti više oblaka na jugu i istoku Srbije, a krajem dana na severu Vojvodine naoblačenje. Vetar slab južni i jugoistočni, u košavskom području umeren, a u južnom Banatu popodne pojačan. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 8°C u do 12°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 6°C.

Od ponedeljka do petka vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar i povremena naoblačenja sa prolaznom kišom. Obilnih padavina biće u Hercegovini i Crnoj Gori.