METEOS: U SUBOTU I DALJE ČESTA POJAVA KIŠE

U subotu i dalje česta pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u centralnim i južnim predelilma, dok na severu zemlje prestaju padavine. Temperatura samo još u subotu ispod proseka za ovo doba godine, a od nedelje sve više sunčanih časova i toplije. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 20°C do 24°C. Uveče promenljivo oblačno i sveže sa slabom povremenom kišom delom u centralnim krajevima i na jugu Srbije. Temperatura u 22 sata od 15°C do 19°C.

U subotu u Kruševcu oblačno sa čestom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna do 22°C. Uveče moguća povremena kiša.

U nedelju oblačnost koje se nalazila iznad našeg područja odlazi dalje na istok uz stabilizaciju vremenskih prilika. Tokom dana se očekuje suvo, pretežno sunčano i toplije vreme u svim krajevima uz dnevni razvoj oblačnosti. Samo još na istoku i krajnjem jugoistoku zemlje oblačnije uz pojavu povremene kiše tokom dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 18°C, a maksimalna od 24°C do 27°C. Uveče suvo u svim predelima. Temperatura u 22 sata od 17°C do 21°C.

Početkom naredne sedmice, usled prodora vrlo toplog vazduha poreklom sa severa Afrike, trend porasta temperature se nastavlja uz sunčano, sparno i toplo ili vrlo toplo vreme i prave letnje temperature, oko ili malo iznad 30°C.