METEOS: U PETAK UJUTRU MRAZ, TOKOM DANA TOPLIJE

U petak ujutru mraz, a tokom dana toplije nego u četvrtak sa umerenom oblačnošću koja se brzo premešta od severozapada ka jugoistoku Srbije. Dužih sunčanih perioda biće na severu i zapadu Srbije gde se razvedrava, a nešto više oblaka sredinom dana u centralnim i južnim krajevima. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -14°C u Požegi do -2°C u Negotinu, a maksimalna od 1°C u Vranju do 10°C u Negotinu. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -2°C do 4°C.

U petak u Kruševcu ujutru mraz, a tokom dana malo toplije nego u četvrtak sa promenljivom oblačnošću i malo sunčanih intervala. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -11°C, a maksimalna 4°C. Uveče suvo I temperatura oko 0°C.

U subotu ujutru znatno slabiji mraz, a ponegde će i izostati. Tokom dana promenljiva oblačnost sa retkom pojavom kratkotrajne susnežice u centralnim i južnim predelima. U većini krajeva ipak ostaje suvo, a biće i sunčanih intervala. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do 2°C, a maksimalna od 3°C do 9°C, koliko će biti u Negotinu.

U nedelju i ponedeljak ujutru slab mraz i suvo tokom dana uz sunčane periode i dnevnu temperaturu od 2°C do 8°C. U utorak i sredu se očekuje zahlađenje sa vrlo malo padavina u vidu snega u utorak u centralnim, zapadnim i južnim predelima. Od srede suvo sa mrazevima.