METEOS: U PETAK PROMENLJIVO I NESTABILNO VREME

U petak znatno svežije sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u većini krajeva. Jači pljuskovi se očekuju popodne na jugu Srbije. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 18°C, a maksimalna od 20°C u Valjevu do 28°C na jugu i istoku Srbije, ali i tamo u padu popodne. Uveče su takođe mogući kiša i pljuskovi, osim na severu Srbije. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

U petak u Kruševcu promenljivo i nestabilno vreme sa sunčanim intervalima, ali i povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 26°C. Uveče je moguća kiša.

U subotu promenljivo oblačno sa sunčanim periodima uz prijatnu dnevnu temperaturu. Dnevni razvoj oblaka može usloviti pojavu kratktorajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom sa većom šansom za istoku i jugozapadu Srbije. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče suvo i sveže. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

U nedelju malo toplije sa sunčanim periodima i prijatnom dnevnom temperaturom ispod proseka za jul. Prva tri dana iduće sedmice takođe prijatne temperature, ispod 30°C u svim krajevima uz duže sunčane periode. U drugoj polovini iduće sedmice se ponovo očekuje vrućina.