METEOS: SUNČANO U SUBOTU, MALA ŠANSA ZA KIŠU POPODNE

U subotu duži sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka. Na istoku Srbije će biti oblačnije sa kišom povremeno i lokalnim pljuskovima, pre svega u Timočkoj Krajini. Šansa za kratkotrajnu kišu postoji popodne i u jugozapadnim i južnim predelima Srbije. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 9°C, a maksimalna od 18°C do 21°C. Uveče je samo u Timočkoj Krajini moguća kiša. Temperatura u 22h od 9°C do 14°C.

U subotu sunčani periodi i dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajnu kišu popodne. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6°C, maksimalna do 20°C. Uveče suvo.

U nedelju toplije sa dužim sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Popodne je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova na jugozapadu Srbije. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 10°C, a maksimalna od 20°C do 24°C. Uveče su mogući pljuskovi na zapadu Srbije. Temperatura u 22h od 11°C do 15°C.

U ponedeljak nestabilnije i promenljivo oblačno vreme sa češćom kišom i lokalnim pljuskovima. U utorak i sredu malo svežije sa povremenom kišom. U drugoj polovini iduće sedmice sve više sunčanih sati i porast temperature pred 1.maj.