METEOS: SUNČANO I JAKA VRUĆINA, TEMPERATURA DO 38°C

U sredu sunčano i jaka vrućina, ponegde blizu 40°C. Kasnije popodne i krajem dana će doći do lokalnog razvoja oblaka koji može uzrokovati pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Osveženje se očekuje uveče i u noći ka četvrtku, najpre na severu Srbije, a nakon ponoći i u centralnim predelima. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 24°C, a maksimalna od 36°C do 40°C. Uveče lokalni pljuskovi i osveženje na severu. Temperatura u 22 sata od 21°C do 30°C.

U sredu u Kruševcu sunčano i jaka vrućina. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 38°C. Uveče vrlo toplo. Temperatura u 22 sata 29°C.

U četvrtak malo manja vrućina i sunčani periodi sa razvojem oblaka koji mogu uzrokovati ređu pojavu lokalnih pljuskova. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 18°C do 21°C, a maksimalna od 30°C na severu do 34°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 20°C do26°C.

U petak sunčano i vrlo toplo, a u subotu popodne na severu osveženje sa lokalnim pljuskovima. U nedelju u svim krajevima niža temperatura i znatno manja vrućina. Biće oko 30°C u nedelju. Početkom iduće sedmice ponovo sve jača vrućina.