METEOS: SLAB JUTARNJI MRAZ, PA SUNČANO TOKOM DANA

U četvrtak prolazno naoblačenje sa neznatnim padom temperature na severu Srbije i ređom pojavom kratkotrajne kiše na tom podurčju. Oblaci dolaze sa severozapada. U centralnoj i južnoj Srbiji ujutru slab mraz, a tokom dana sunčani intervali i promenljiva oblačnost. Vetar slab južni, pa zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C na jugu do 3°C u Beogradu, a maksimalna od 6°C na severu do 10°C u centralnim predelima. Uveče je moguća poneka kap kiše na severu. Temperatura u 22 sata od 2°C do 6°C.

U četvrtak ujutru slab mraz u Kruševcu, a tokom dana sunčani intervali i promenljiva oblačnost. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna 9°C.

U petak suvo i toplije od proseka za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 5°C, a maksimalna od 8°C do 12°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 2°C do 7°C.

Za vikend toplije od proseka sa dužim sunčanim periodima u nedelju, a u subotu prolazno naoblačenje sa mogućom ređom pojavom kratkotrajne slabe kiše. Početkom iduće sedmice se nastavlja relativno toplo vreme za ovo doba godine.