METEOS: PAR STEPENI NIŽA TEMPERATURA NEGO U UTORAK I MANJA VRUĆINA

U noći utorak na sredu po Vojvodini su mogući lokalni pljuskovi. U sredu će doći do blažeg osveženja u severnim i centralnim predelima sa mogućom ređom kratkotrajnom kišom ili ponekim lokalnim pljuskovima u toku jutra i prepodneva. Na jugu Srbije ostaje sunčano i vrlo toplo, a na zapadu Srbije popodne ponegde ređa pojava lokalnih pljuskova. Vetar ujutru slab severozapadni, a popodne južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 27°C na severu do 34°C na krajnjem jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 20°C do 24°C.

U sredu u Kruševcu par stepeni niža temperatura nego u utorak i manja vrućina. U toku dana sunčani periodi sa malo oblaka. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna oko 29°C. Uveče suvo. 

U četvrtak sunčano i znatno toplije uz vrućinu u svim krajevima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 33°C na severu do 38°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 23°C do 29°C.

U petak sunčano i vrućina uz temperature oko 35°C na severu, a na jugu do 40°C. Za vikend bi nastupilo izraženije osveženje sa kišom, pljuskovima i mogućim lokalnim nepogodama u subotu, prema današnjoj prognozi.