METEOS: OSVEŽENJE MOGUĆE OD PONEDELJKA

Noć između utorka i srede biće vrlo topla u većini mesta. U sredu pretežno sunčanoi velika vrućina uz popodnevni razvoj oblaka na jugu Srbije, gde je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova. U ostalim predelima bez pljuskova popodne. Vetar slab južni pre podne, a popodne jugozapadni i zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 17°C u Požegi do 26°C u Beogradu, a maksimalna od 37°C na severu Vojvodine do 41°C u Prijepolju i Leskovcu.

U sredu u Kruševcu pretežno sunčano i velika vrućina. Popodne razvoj oblaka može usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab, ujutru južni, a popodne zapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19 °C, a maksimalna do 40°C.

U četvrtak pretežno sunčano i vrućina, na severu svega stepen-dva manja temperatura nego u sredu. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 25°C, a maksimalna od 35°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije.

U petak i za vikend i dalje velika vrućina uz pretežno sunčano vreme i maksimalne temperature ponegde do 40°C, a u svim krajevima iznad 35°C. U nedelju se očekuje razvoj oblaka koji će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove popodne.

U ponedeljak bi najzad trebalo da dođe do osveženja uz prolaznu kratkotrajnu kišu i pad temperature za 10-ak stepeni, tako da bi u većini krajeva tada bilo ispod 30°C.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.