METEOS: HLADNIJE I OBLAČNO SA SNEGOM U PETAK

U noći između četvrtka i petka kiša, susnežica i sneg se premeštaju od severa ka jugu Srbije. U petak hladnije sa snegom ujutru u centralnim i južnim predelima, a na severu suvo uz sunčane periode. Padavine prestaju i na jugu Srbije popodne. Vetar umeren do pojačan severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C na severu do 0°C na jugu, a maksimalna dnevna od -1°C do 2°C, u Negotinu oko 4°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -3°C do 1°C.

U petak hladnije i oblačno sa snegom ujutru i pre podne, a popodne suvo. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -2°C, a maksimalna dnevna do 2°C. Uveče suvo i temperatura u padu.

U subotu vrlo hladno i oblačno sa snegom povremeno u zapadnim, centralnim i južnim predelima. U Vojvodini pretežno suvo sa dužim sunčanim periodima. Vetar umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -9°C do -2°C, a maksimalna dnevna od -2°C do 2°C, u Negotinu do 4°C.

U nedelju i ponedeljak vrlo hladno sa maksimalnom dnevnom temperaturom oko 0°C i sa snegom povremeno, osim na severu Srbije gde će biti više suvog vremena. U utorak promenljiva oblačnost sa mogućim slabim snegom povremeno, a u sredu i četvrtak suvo sa mrazevima uz manji porast dnevne temperature.