MESNA ZAJEDNICA KOBILJE POBEDNIK TAKMIČENJA SELA

U subotu je na Bagdali održana završna smotra 48. Takmičenja sela grada Кruševca. Organizatori manifestacije su Кulturni centar Кruševac i prošlogodišnji pobednik Mesna zajednica Veliki Кupci, pod pokroviteljstvom Grada Кruševca. U revijalnom programu nastupila su kulturno-umetnička društva iz 18 mesnih zajednica, i predstavili se sa, po ocenama žirija, najzapaženijim tačkama sa ovogodišnjeg takmičenja.

Najstarija manifestacija Takmičenje sela sa tradicijom dugom 50 godina, okupila je pored velikog broja učesnika, i veliki broj posetilaca, ljubitelja ovog događaja. Rad i razvoj mesnih zajednica, ocenjivan je iz oblasti kulture, poljoprivrede, obrazovanja i vaspitanja, ekologije i u domenu izgradnje i uređenja sela. Prema propozicijama, na osnovu odluke žirija, u svakoj oblasti dodeljene nagrade, kao i nagrade za sveukupan rezultat za prvo, drugo i treće mesto. Pobednik centralne smotra 48. manifestacije Takmičenje sela grada Kruševca, je Mesna zajednica Kobilje. Na drugom mestu je MZ Meševo, dok je MZ Konjuh zauzela treće mesto.

Pored pehara i novčane nagrade, najuspešniji će biti i učesnik na Okružnoj smotri takmičenja sela, koja će se održati u okrobru.