KRUŠEVAC DOBIO ANGIO SALU /video

Na internom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, otvorena je ANGIO sala u kojoj je izvedena prva intervencija na srcu – koronarografija. Intervenciju na srcu, odnosno koronarografiju, izveli su specijalisti sa beogradskog Kliničkog centra, uz asistenciju kruševačkih lekara.

 

Otvaranje Angio sale na internom odeljenju kruševačke bolnice znači da pacijenti sa kardiovaskularnim oboljenjima na intervencije i dalje lečenje ne moraju da odlaze u druge kliničke centre, kao što su Niš ili Kragujevac, jer je od danas to moguće i u Kruševcu. Ministar Zlatibor Lončar istakao je da je ovo značajan dan za kruševačku bolnicu, ali i domaće zdravstvo uopšte, ističući da će Ministrarstvo zdravlja i dalje ulagati u struku i savremenu opremu u cilju pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga.

 

Osim Angio sale, u prvoj polovini godine u kruševačkoj bolnici otvorene su još dve hirurške sale – ortpedska i oftomološka, čime su značajno smanjene liste čekanja na intervencije i operacije. Sredstva za pomenute investicije oprelili su kruševačka bolnica i Ministrastvo zdravlja, a mnogobrojne donacije dobijene su zahvaljujuci Klubu privrednika grada Kruševca. Kako je direktorka Vesna Stevic Gajić dodala, do kraja godine biće završen projekat kompletne rekonstrukcije bolnice, koja se očekuje naredne godine.