KRUŠEVAC DOBIJA TEREN U ČAST BOBANA PETROVIĆA

Jedan od najvećih koji je ikada nosio crno-beli dres. Legenda jugoslovenske košarke. Ponos Kruševca. Boban Petrović ostavio je neizbrisiv trag pod obručima na ovim prostorima, a u čast nedavno preminulog asa, kompanija Mozzart obnovila je košarkaški teren u gradu na Rasini. Svečano otvaranje zakazano je za 14. oktobar u 12 časova, na adresi Stefana Prvovenčanog 4.

Akcija „Sto terena za jednu igru“ stigla je do 90. epizode, još jednom na radost Kruševljana! Stopama Dragana Milosavljevića već su krenuli neki novi majstori sa Bagdale, na Trgu slobode okuplja se omladina koja želi da dostigne slavu Gorana Grbovića…

Sada će čuti ovacije za čoveka koji je u dresu Jugoslavije osvojio evropsko srebro i svetsku bronzu.Kruševljani pozdravaju svog voljenog Bobana Petrovića!

Glasno, kao što su mu „grobari“ nekada pevali dok je cepao mrežice i probijao se na listu top-deset najboljih strelaca kluba svih vremena. Emotivno, kao što su mu neki stariji sugrađani aplaudirali kada je beležio pobede sa Napretkom.

I mnogo dalje od Zapadnog Pomoravlja i Beograda pročulo se za jednog brzog, spretnog i eksplozivnog krilnog centra – od francukog Remsa, preko ljubljanske Olimpije, španske Manrese, belgijskog Haselta, pa sve do Južne Afrike, gde je poslednjih godina Petrović živeo i radio. I stradao u saobraćajnoj nesreći.

Boban je u Partizan stigao 1976. i ostao skoro celu deceniju, što više govori o ljubavi prema ovom klubu od samih brojki kojima je ukrašavao crno-beli arhiv – 3.618 pogodaka na 273 utakmice! Deseti najbolji strelac u istoriji predvodio je tim do dve titule nacionalnog prvaka iz 1979. i 1981, Kupa Jugoslavije 1979, ali i dva evropska pehara – kupa Radivoja Koraća (1978, 1979)!

Šutersku rapsodiju nastavio je i u dresu nacionalnog tima, a sa dve medalje početkom osamdesetih postao je besmrtan.

Tereni koje kompanija Mozzart obnavlja u čast ovakvih legendi upravo tome i služe – kao spomenik sportskim uspesima, proslavljenim asovima, čitavim generacijama… Sportski kompleks u Kruševcu dobio je potpuno novo ruho, a na nekim novim klincima je da njemu širevedar duh koji je i Boban uvek imao, neguju fer-plej i čuvaju sećanje na proslavljenog reprezentativca.

A, i Mozzart se trudi da sećanja na ovakve asove nikada ne izblede.

Kao i na svakom otvaranju, biće organizovano humanitarno šutiranje trojki, a prva tri najbolja šutera osvajaju vredne novčane nagrade (prvo mesto 30.000, drugo mesto 15.000, treće mesto  5.000 dinara). Prijave su na samom terenu.