KAMPANJA “U KOLA BEZ ALKOHOLA” REALIZOVANA U KRUŠEVCU

U cilju smanjenja broja mladih vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, u Srbiji se u nekoliko gradova realizuje kampanja koju organizuje nacionalna Agencija za bezbednost saobraćaja. Akcija “U kola bez alkohola” okom vikenda realizovana je i u Kruševcu.

Kampanja je usmerena ka mladoj populaciji u ugostiteljskim objektima i akcija se realizuje u terminima tokom vikenda kada se mladi u najvećem broju okupljaju i konzumiraju alkohol. U Kruševcu je akcija “U kola bez alkohola” okom vikenda realizovana u Zakićevoj ulici. Agencija za bezbednost saobraćaja Republike sprovodi kampanju “U kola bez alkohola” sa ciljem smanjenja broja mladih koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola I njihovim upoznavanjem sa zaštitnim merama i visinom novčanih kazni, jer najviše mladih, starosti od 25 do 34 godine, u alkoholisanom stanju bili su učesnici saobraćajnih nezgoda.

Promoteri kampanje obišli su nekoliko ugostiteljskih objekata u popularnoj Zakićevoj ulici u Kruševcu u kojima se mladi najčešće okupljaju i konzumiraju alkohol i tom prilikom radili alkotestove. Po dobijenom rezultatu delili su letke sa informacijama i priveske sa znakom kampanje. Mladi vozači, neiskusni za volanom, često svoje sposobnosti precenjuju i to pod dejstvom alkohola.