JKP „KRUŠEVAC“ PREUZIMA ZIMSKO ODRŽAVANJE GRADA??

JKP „Kruševac“ od nedelje uveče je konstantno rasčićavalo sneg na ulicama, pešačkim prelazima i prilazima ustanovama. „Kruševac put“ sa mehanizacijom radio je na rasčišćavanju snega na državnim putevima i na ostalim deonicama, za koje je angažovano unapred pripremljenim planom. Međutim, svi smo svedoci da su ulice u gradu, osim glavne, Vidovdanske ulice, juče bile očišćene minimalno ili gotovo uopšte.

Predlog na sastancima Sektora za vanredne situacije sa relevantnim gradskim institucijama, biće da se Javno-komunalnom preduzeću “Kruševac”, čiji je osnivač grad, obezbedi kupovina dodatne mehanizacije i da poslove čišćenja snega u gradu nadalje obavljaju radnici ovog javnog preduzeća. To je za televiziju Jefimija rekao Dušan Todorović iz Sektora za vanredne situacije grada Kruševca, koji je rekao da je ““Kruševac put” bukvalno očistio ulice samo da može da se kaže da su tuda prošli”.

Sinoć je došlo do prevrtanja autobusa na putu Kruševac – Brus. Autobus prevoznika “Zita turs” sleteo je sa puta i prevrnuo kod naseljenog mesta Šavrane i tom prilikom lakše je povređeno 17 ljudi. Po slikama sa lica mesta od sinoć, svedoci smo da je na kolovozu bilo dosta snega, ali kako je rekao Todorović, nisu ni ispoštovana sva pravila u saobraćaju.

Predlog da se održavanje puteva na gradskom i seoskom području za narednu zimsku sezonu poveri Javno-komunalnom preduzeću “Kruševac” naćiće se na narednoj sednici gradskog Kriznog štaba kao prva tačka dnevnog reda. S obzirom da su najavljene niske temperature, za noćas i do -12, posebna pažnja će biti posvećena deonicama na kojima se obavlja jutarnji javni prevoz. Inače, JKP “Kruševac” je tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći već radilo na čišćenju manjih gradskih ali i seoskih ulica, za koje ranije nije imalo nadležnost.