JKP “KRUŠEVAC” NASTAVLJA SA DEZINFEKCIJOM ULICA I JAVNIH POVRŠINA

JKP “Kruševac“ naloženo je da uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina uz upotrebu adekvatnih dezinfekcionih sredstava po preporuci Ministarsva zdravlja Republike Srbije, a u skladu sa meterološkim uslovima. Inače, JKP “Kruševac” od marta meseca ulice pere natrijum-hipohloridom, kao i dvorišta zdravstvenih ustanova u gradu. U zavisnosti od situacije vezane za ponovno širenje epidemije virusom Covid19 može doći i do povećanja obima ovog posla, kaže direktorka JKP “Kruševac” Snežana Radojković.

I sa sednice Štaba za vanredne situacije je naloženo svim ustanova, organizacijama i upravnicima stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca da preuzmu koncentrovani rastvor Natrijum-hipohlorida u JKP “Kruševac”, uz predhodnu obaveznu telefonsku najavu.

Na žalost, predhodnih dana smo svedoci povećanog broja inficiranih ali i preminulih lica od posledica oboljevanja virusom korona. Troškove sahrana preminulih a obolelih od Covid19 virusa sa teritorije Grada Kruševca snosi gradska uprava u Kruševcu, a i na dalje će, u slučaju potrebe za tim, na organizaciji i realizaciji istih biti angažovano JKP “Kruševac”. Trenutno se svi parastosi organizovani u, za te namene predviđene prostore na Starom i Novom kruševačkom groblju sprovode u skladu sa odlukama Kriznog štaba o najvećem broju okupljenih u zatvorenom prostoru, odnosno, trenutno, za do 30 ljudi.