IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 08.05.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca nije bilo padavina.

„RADARSKI CENTAR KRUŠEVAC“, Aktivnost sistema odbrane od grada: Na dan 07. maj 2021. godine. Nije bilo dejstvovanja sa PG stanica. Stanje zaliha raketa za teritoriju grada Kruševca je ukupno 1103.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 07.05.2021.godine izvršilo ukupno 132 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju jednog požara na terasi stana, jednog požara u sobi stana i jednom šumskom požaru. Prilikom navedenih intervencija angažovano je 13 vatrogasaca-spasioca i 5 vatrogasnih vozila sa opremom. U požaru u sobi stana stradala je 1 osoba.

JKP“VODOVOD-KRUŠEVAC“: Bez planiranih planskih isključenja.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 15.05.2021.god.): U nedelju ujutro hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, a zatim do srede sunčano i sve toplije, a u košavskom području i vetrovito. Sredinom naredne sedmice naoblačenje i osveženje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Krajem perioda pretežno sunčano i toplo.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -53, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 132, redovna 280, vanredna 400