IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 06.06.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca nije bilo padavina, niti je zabeleženo dejstvo protivgradne odbrane.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 05.06.2021. godine izvršilo ukupno 91 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Nema najavljenih planskih isključenja.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na gašenju 1 požara na teretnom motornom vozilu (kamion) i 1 požara na putničkom motornom vozilu. Prilikom navedenih intervencija, angažovano je 6 vatrogasaca-spasilaca i 2 vatrogasna vozila sa opremom. Nije bilo
povređenih i stradalih lica.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 13.06.2021.god.): Promenljivo oblačno i toplo, početkom sedmice na severu suvo, a u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u ponedeljak i lokalno većom količinom padavina. Krajem sedmice ponovo u svim predelima nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -110, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 84, redovna 280, vanredna 400