IZVEŠTAJ GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

KOLEKTIVNA IMUNIZACIJA: Vlada Republike Srbije donela je rešenje o formiranju mesta za imunuzaciju u Gradu Kruševcu u „Hali sportova“ u ulici Nikole Tesle broj 14 u Kruševcu. Kolektivna imunizacija je započela dana 19.01.2021.godine. Pored centra za imunizaciju u Hali sportova, rade još 9 u domovima zdravlja (4 u gradskom i 5 na seoskom području). Angažovano je 20 lekara i 20 medicinskih tehničara. U toku jučerašnjeg dana otpočeo je sa radom i gradski call centar na koji se svakog dana mogu javiti naši sugrađani koji nisu u mogućnosti da samostalno izvrše prijavu za vakcinaciju protiv virusa COVID-19 na internet portalu e-uprave. Kontakt telefon je 037/446-446 i 066/446-446, a radno vreme centra je svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 19.01.2021.god., izvršilo ukupno 180 nadzora u vezi sa sprovođenjem
protivepidemijskih mera.

PADAVINE: Usled padavina u proteklom periodu formiran snežni pokrivač u visini od 14 cm.

ZIMSKA SLUŽBA: Na osnovu prognoziranih vremenskih prilika dat je nalog PZP „Kruševac put„ AD da stepen angažovanja zimske službe bude 50%. PZP „Kruševac put„ AD je angažovao sledeću mahanizaciju:

NA GRADSKIM ULICAMA: UNIMOG KŠ 118 ZC. U toku dežurstva upućen na proširivanju saobraćajnica kao i širenja profila kružnih tokova i na ulice u naseljima Bagdala 1,2,3,4, Bare, Šumice, Takovska, Lomina, po planu. UNIMOG BG 1509 RH. U toku dežurstva upućen na proširivanju saobraćajnica kao i širenja profila kružnih tokova i na ulice u naseljima: Bivolje, Ujedinjene nacije, Kosovska, … po planu.

LOKALNI – OPŠTINSKI PUTEVI: Kamion 1. KŠ 112 IR sa plugom i epohom posipanje agregata na usponima, zavojima, kao i čišćenja snega na spornim lokacijama na putnim pravcima: Modrica, Dvorane, Rosica, Petina, Zdravinje, Zebica, Srnadalje, Belasica, Pozlata, Sušica. Kamion 2. KŠ 059 PS sa plugomi epohom, posipanje agregata na usponima, zavojima, kao i čišćenja snega na spornim lokacijama na putnim pravcima: Gari Cerova Sebečevac. Kamion 3. KŠ 032 NT sa plugomi epohom, dežurao. Skip poslat da čisti put Stance –Sušica.

JKP “Kruševac”, Kruševac dat je nalog za čišćenje svih trotoara kao i poprečnih saobraćajnica u krugu školskih ustanova, vrtiića, kao i u centru grada kao i naselja ako ima zaostalog leda i snega.
Traktor Same čistio put do Bivoljskog groblja.

POLEDICA: Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Napomena za Kruševac C8: Na državnom putu I I A 211 Brzeće-Kopaonik obavezna je upotreba lanaca zbog moguće poledice. II A-215 Kaonik (Čokotino brdo) – Đunis – Deligrad

MAGLA: Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju 1 požara u objektu(čađ u dimnjaku). Prilikom navedene intervencije, angažovano je 2 vatrogasca-spasioca sa 1 vatrogasnim vozilom sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

VANREDNI DOGAĐAJI: Vremenske nepogode-snežne padavine – U toku dana, na teritoriji Rasinskog Upravnog okruga, mestimično, povremeno je padao sneg slabijeg intenziteta. Na putnim deonicama prema Kopaoniku, Jastrepcu i Goču ima ugaženog snega do 5 cm. Saobraćaj se odvija usporeno. Vodostaji na rekama su ispod granice redovne odbrane od poplava. Nakon izlivanja Južne Morave, voda se i dalje povlači sa poplavljenog poljoprivrednog zemljišta u selu Đunis, teritorija grada Kruševca i u
opštini Ćićevac.

JKP”GRADSKA TOPLANA”KRUŠEVAC: Na osnovu dostavljene informacije od strane operatera snabdevanje toplotnom energijom je stabilno i sve planirane aktivnosti teku po planu i programu.

JKP”VODOVOD-KRUŠEVAC”: Zbog kvara na vodovodnoj mreži dana 20.01.2021.godine od 08.00 do 14.00 časova bez vode će biti Dedina – Branislava Rakića, Slobodana Jovanovića, Štitari, deo Velikih Kupaca, Šogolj.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -60, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 180, redovna 280, vanredna 400
RASINA: RAVNI: 84