IZMEŠTANJE KOMUNALNIH INSTALACIJA U OKVIRU PROJEKTA PRVE PASARELE U KRUŠEVCU

Počeli su radovi u okviru izgradnje prve pasarele koja će biti pešački nadvožnjak za prelazak Jug Bogdanove ulice u Kruševcu. Ova investicija je od izuzetnog značaja, jer će izgradnja pasarele omogućiti bezbedniji prelazak preopterećene saobraćajnice i istovremeno rasteretiti saobraćaj u ovoj zoni.

U sklopu izgradnje pasarele, JKP “Vodovod – Kruševac” je započeo prve radove na izmeštanju komunalnih instalacija. Ovi radovi podrazumevaju prevezivanje vodovodne linije na privremeni vod kako bi se korisnicima omogućilo neometano vodosnabdevanje tokom izvođenja daljih radova, zatim izmeštanje vodovodne linije, fekalne kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije u zoni stepeništa ka autobuskoj stanici. Samo izmeštanje vodovodne linije podrazumeva i zamenu starih azbest-cementnih cevi novim polietilenskim.

Kako se temelji buduće pasarele ukrštaju sa postojećim vodovodnim i kanalizacionim instalacijama na ovom području izmeštanje komunalne infrastrukture je neophodno što zbog daljih građevinskih radova, što zbog funkcionalnosti i bezbednosti samih instalacija.

JKP “Vodovod – Kruševac” kao odgovorno i ozbiljno preduzeće nastavlja da radi na poboljšanju kvaliteta usluga i prilagođavanju potreba svojih korisnika, a ova investicija predstavlja još jedan primer na unapređenju komunalne infrastrukture grada i poboljšanju uslova života svih građana.