IN MEMORIAM OLIVER TOMIĆ OLI (1953. – 2021.)

Jedan od najvećih jugoslovenskih karate legendi, legenda Kruševca, majstor karatea – Oliver Tomić Oli preminuo je u subotu,20. februara 2021. godine u 68. godini života.

Oli Tomić je sa trinest godina počeo je da trenira karate, sa 16 godina postao je najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, sa 17 godina postaje šampion Jugoslavije. Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije prvi Balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj osamnaest godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri. Takmičio je za Karate klub „Kruševac“, Karate klub „Crvena Zvezda„ iz Beograda i karate reprezentaciju Jugoslavije. Bio je majstor karate sporta nosilac crnog pojasa VII dan. Bio je predsednik Karate kluba Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

„Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo. Ime i delo Olivera Tomića – Olija ostaće duboko upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije“, navedeno iz Sportskog saveza grada Kruševca.

Oliver Tomić Oli će biti sahranjen u ponedeljak 22.02.2021. u 14 sati na Novom groblju u Kruševcu.