I HALA ČAIR U NIŠU SE „PRETVARA“ U BOLNICU

Prema saznanjima TV Jefimija, svi pacijenti sa blažim oblicima Covid19 iz Rasinskog okruga biće upućivani u Niš, odnosno u halu Čair koja će biti opremljena poput „bolnice“ u hali Beogradskog sajma.

 

Hala Čair u Nišu se uveliko priprema za prve pacijenta koji su zaraženi korona virusom. To je potvrdio na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog Branislav Tiodorović.
Grad Niš, po uputstvu Kriznog štaba i Vlade Srbije, pripremio je prostor u sportskoj hali Čair za smeštaj, u slučaju potrebe, 1000 osoba inficiranim virusom Covid’-19. U hali će biti obezbeđen dovoljan broj toaleta, kupatila, prostora za majke sa decom, internet i priključaka za električnu energiju, a dalje opremanje krevetima i medicinskom opremom u nadležnosti je Vojske i medicinskih ustanova. U slučaju, eventualne potrebe, Grad je spreman da za ovu namenu opremi i dodatne prostore, pišu Novosti.
„Trenutno se sprema Hala čair u Nišu. Tamo su kineski stručnjaci i nadgledaju kako to izgleda“, rekao je Tiodorović. „To ne mora obavezno da znači da će hala biti iskorišćena, ali se mi moramo pripremiti.“
Prema poslednjim informacijama u Srbiji je zaraženo ukupno 457 osoba, a novoobolelih je 73.