GRADSKA SKUPŠTINA ZASEDA U PETAK, 25.06.2021.

U petak, 25.juna održava se sednica Skupštine grada Kruševca, na kojoj će biti doneta Odluka o dodeli Vidovdanske nagrade, plaketa i pohvala, ali i Odluka o dodeli specijalnih nagrada, Zahvalnica grada Kruševca, povodom jubileja, 650 godina od osnivanja grada.

Najviše priznanje grada Kruševca, namenjeno pojedincima ili organizacijama koje su najviše doprineli razvoju grada, ove godine, na obeležavanje šest i po vekova od osnivanja Kruševca, biće dodeljeno predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić. Predlozi za dodelu Plaketa grada Kruševca su: Klub privrednika grada Kruševca; Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“; Centar za socijalni rad; posthumno Oliver Oli Tomić – sportista i trener Karate kluba Kruševac i Mića Mićić, gradonačelnik Bijeljine. Predloženo je i petnaest dobitnika Pohvale grada Kruševca, a među predloženima je i naša koleginica Jelena Đoković, voditeljka Jutarnjeg programa na televiziji Jefimija.

Lokalni parlament usvojiće i predloge za dodelu Zahvalnica grada Kruševca, povodom 650 godina od osnivanja grada. Na spisku njegovih dobitnika je stotinu imena iz prošlosti i sadašnjosti Kruševca. Pored toga na dnevnom redu skupštine naćiće se i predlog o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, kao i predlog plana detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom Srnje.