GORIVO U SRBIJI SKUPLJE ZA SKORO 10 DINARA

Od petka, 29. aprila od 15 časova, u Srbiji važe nove maloprodajne cene naftnih derivata. Nova cena evrodizela u narednih sedam dana biće 206,20 dinara, a benzina 184 dinara. To znači da su, u odnosu na proteklu sedmicu, i benzin i dizel skuplji za 9,9 dinara.

Od prošlog petka je cena benzina bila 174,10 dinara, a dizela 196,30 dinara po litru.

Nove cene važiće do sledećeg petka. 

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničavanju cene osnovnih životnih namirnica u cilju dalje zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničavanju cene namirnica – šećep kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T-400 glatko u pakovanju do pet kilograma uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ylje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso – but. Uredba će se primenjivati u trajanju od 60 dana od dana stupanja na snagu.

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se prosečna veleprodajna cena derivata evrodizel i evropremijum BMB-95 na teritoriji Republike Srbije uvećava za po sedam dinara. Ova uredba važiće od stupanja na snagu, 29. aprila, do 31. maja ove godine, navodi se u saopštenju Vlade.