DVODNEVNI „KARAVAN BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA“ U KRUŠEVCU

Nizom preventivo-edukativnih aktivnosti, na platou kod Hale sportova u Kruševcu 04. i 05. juna održava se „Karavan bezbednosti saobraćaja“. Preventivni projekat „Karavan bezbednosti saobraćaja“ realizuje se u organizaciji Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Kruševac i Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca, a nosilac projekta je Ministrastvo unutrašnjih poslova Srbije.

Cilj „Karavana bezbednosti saobraćaja“ koji je, nakon Sombora i Bora posetio naš grad, je unapređenje stavova građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i unapređenje bezbednosti. S tim u vezi realizuju se različite aktivnosti prilagođene najmlađima, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola, kako bi razvili svest o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, kao i o mogućim posledicama do koje može dovesti trenutak nepažnje.

Ministra unutrašnjih poslova, predstavnike Agencije za bezbednost, ostale organizatore i partnere na projektu, kao i sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Ivan Manojlović.

Agencija za bezbednost saobraćaja kontinuirano realizuje preventivne aktivnosti kako bi se podigao nivo bezbednosti, a samim tim i smanjio broj saobraćajnih nezgoda, međutim statistika je i dalje loša ako se uzme u obzir da je od početka godine 173 lica stradalo u saobraćajnim nesrećama. Prisutnima se obratio Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Osim edukativnih programa za najmlađe učesnike, u okviru dva dana biće realizovane preventivne radionice i predavanja za mlade vozače i maturante. Takođe, moći će da vide ostećena vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nesrećama, razgovaraju sa osobama koje su zbog trenutka nepažnje doživele nezgodu i zadobile trajne posledice.