DO SADA NIJE PROCESUIRANA GOTOVO NI JEDNA „KORONA KAZNA“

Gotovo da nijedna prijava koja je podneta u poslednjih mesec dana i više zbog nepoštovanja mera protiv korona virusa, nije procesuirana, potvređeno je „Blicu“. Zbog toga je zakazan sastanak sa sudijama za prekršaje i nadležnima za ovu oblast, preneo je Telegraf.rs.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba, koja je u 11 sati održana u Palati Srbija u Beogradu, konstatovano je da mora više da se radi sa sudijama za prekršaje zbog ovog problema prenosi ovaj potal. Zbog toga je zakazan i sastanak sa nadležnim organima. „Kada nema kažnjavanja, nema ništa od sprovođenja mera“, kaže izvor Telegrafa.

Kontrola spovođenja epidemioloških mera pooštrena je pre više od mesec dana. Sanitarni inspektori u saradnji sa policijom obilazili su ugostiteljske objekte, i u svakom gde se nisu mere poštovale pisale prijave.

Podsećamo, Krizno štab je danas na sednici doneo odluku da se dodatno pooštri kontrola sprovođenja epidemioloških mera u onim gradovima u kojima broj obolelih raste. Doneta je i odluka da svi objekti rade do 23 sata, bez obzira na to da li imaju bašte ili ne. Takođe, svi članovi su jednoglasno doneli odluku da se publika još uvek ne dozvoli na utakmicama.